Vin

Morellino di Scansano DOCG

Vinet är producerat av 85% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon och små andelar av Montepulciano och Canaiolo. Sangiovese heter Morellino när den kommer från Scansano.
En maceration i ståltankar har skett efter pressningen av druvorna för att extrahera så mycket smak som möjligt.
Efter jäsning har vinet lagrats under ett år på ekfat.
Vinet är ekologiskt.

Serveringsförslag:
16-18°C
Servera till pizza och gräddiga pastarätter eller till grillen. Vinet passar även till hamburgare och såklart till antipasti.
12°C
Servera vinet kylt till fish & chips eller sallader med exempelvis tonfisk eller kyckling.
Innehåller <1 gram socker
Kan lagras i upp till 5 år

Vermentino

Vermentino är namnet både på vinet och på druvan. 100% Vermentino som handplockats och efter pressning av druvorna har musten jäst i kontrollerad temperatur i ståltankar.
Vinet har lagrats en tid på ståltankar samtidigt som Bâtonnage har utförts.
Bâtonnage är franska för ”att röra om” och innebär i vinsammanhang att man rör om i botten på fatet med jämna mellanrum. Bottensatsen består av jästfällning och partiklar som tack vare den omröring som utförs extraherar mer smak och arom samt ger vinet mer struktur.
Vinet är ekologiskt.

Serveringsförslag:
12°C
Servera som mingel eller sällskapsvin gärna med snacks som chips eller tilltugg med sälta. Går även bra till antipasti, lättare fiskrätter, lättare vegetariska rätter och till sallader.
Innehåller <5gr socker
Kan lagras i 3-5 år.

il Nibbio

il Nibbio är en blandning av Cabernet Sauvignon och Sangiovese. Beroende på årgången finns Petit Verdot eller annan druva med i blenden.
Druvorna är handplockade och kommer från de äldsta av Poggio Nibbiales vinrankor. Efter maceration och jäsning har vinet lagrats 24 månader på fransk ek och därefter ytterligare 6 månader på flaska.
Vinet är ekologiskt.

Serveringsförslag:
16-18°C
Servera till viltkött och fågel. Perfekt till hårdostar med sälta och till grillat.
Innehåller <1gr socker
Kan lagras 5 år och mer men går lika bra att dricka som ungt.

Tommaso

Vinet är producerat av 100% Sangiovese från Poggio Nibbiales vingårdar och druvorna är skördade för hand.
Musten jäser med den naturliga jästen som finns i vingården, utan tillsatt jäst, och lagras sedan i 24 månader i Tonneaux som är franska stora ekfat. Vinet lagras ytterligare 6 månader på flaska innan det släpps. 
Vinet är ekologiskt.

Serveringsförslag:
16-18°C
Lufta gärna vinet någon timme innan servering.
Går bra till antipasti, hårdostar och kraftigare maträtter med kött eller smakrika vegetariska rätter.
Innehåller <1 gr socker
Kan lagras i 10 år och mer.

Rosato di Nibbiale

Druvan är 100% Montepulciano i Poggio Nibbiales rosato som är skördade för hand. Efter skörden har druvorna macererat i ståltankar innan jäsningen samt för en del av vinet har även saigné metoden genomförts. Efter jäsningen har vinet fått vila och klarnats i ståltankar innan buteljering.
Vinet är ekologiskt

Serveringsförslag:
10°C
Rosévinet passar utmärkt som en aperitif samt till det mesta i matväg. Grillade grönsaker, fisk eller kyckling. Sallad med tonfisk, kyckling eller ost och skinka. Stekt fisk och skaldjur i alla former. Buffé med olika plockmat samt till vegetariska rätter.